Forsaleden. Turkosa vattenfall längs en 7km vandringsled.

Vill du sträcka på benen och ta en vandring längs turkisvattenfallen? I så fall måste du prova att gå längs Forsaleden.

En av Bräckes absoluta pärlor. Forsa området är fascinerande och sägenomspunnet med storslagen natur. Kulturlämningar, rester av Forsagården, lämningar av en fäbod, fiske, bad i naturliga bassänger med turkosa vatten. En 7km skogsstig längs Forsaån som är bitvis stenig terräng över träspångar. Längs leden finns vattenfall, strömmar och dammar. Det växer en mängd ovanliga växtarter efter leden som bland annat beror på den kalkhaltiga berggrunden. Populärt utflyktsområde med en hel del besökare under sommaren, vill du ha en plats att lapa sol vid vattnet bör du komma i tid.

Forsaleden Bräcke Jämtland Instagram Photos - Gällo Revsund Hiking trail in Bräcke

Något intressant:

De laxtrappan som är synliga på bilden nedan har för länge sedan använts för fisk för att färdas uppför bäcken och kunna utelämna vattenfallen. Dessa typer av konstruktioner har varit vanliga och hjälpt öring och lax att nå sitt avelsvatten. Med tiden har så många dammar byggts längs huvudfloderna att laxtrappan idag används mest av mänskliga besökare.
De jämnt fördelade poolerna har perferktdjupet för både barn och vuxna att njuta av. Forsaleden erbjuder tillsammans flera platser där du kan simma längs vandringsleden. Grunt vatten i den långsamt strömmande floden, lugnt vatten i sjöarna, vattenfall, höga stenar som du kan dyka in i djupet från.

Runt mitten av leden hittar du flera grillplatser, en toalettstuga och ett skydd. Det finns inga butiker eller kaféer i närheten, så ta lite snacks med dig eller be oss på hotellet att förbereda en picknickkorg åt dig. Leden ligger i ett skyddat område så se till att bevara naturen och lämna din campingplats städad.

Hitta hit:


Parkering: ca 30:-/bil och betalas via sms (endast svenska abonemang).
Kontakt:
Bräcke turistinformation Tel (+46) 0693-16300

Hungrig för roligare i området? Missa inte vår artikel om Gallö & Revsund samt Pilgrimstad. De är precis runt hörnet från Forsaleden!