Gällö – Revsund. Stora vinter- och sommaraktiviteter i ett område.

Gällö – Revsund. Moto-Classics friluftsmuseum, Revsunds kyrka med ett fantastiskt träaltare, utförsåkning och inomhus året runt skidtunnel.

Skidåkarnas by, kan det vara Gällö?

Vid E14 i Gallö ligger Mickelbacken med sina fyra backar. Den blå backen är perfekt för nybörjare, där den röda / svarta, som ligger på andra sidan, ger en utmaning för dem som har åkt några gånger tidigare. När du är på toppen, ta en minut för att njuta av den vackra utsikten, som sträcker sig över den frysta sjön och det natursköna landskapet. Ett populärt evenemang för alla åldrar i skidbackarna är snöskoterloppet som hålls en helg varje år. Du kan anmäla dig till detta lopp även några dagar i förväg. Det finns kategorier för både barn och vuxna. Längden på sluttningen har en liten bar och ett utomhusbbq-utrymme där du kan värma upp. Längdskidspår finns på Torpets utomhusområde. Den är gratis och tänd, så att du kan njuta av den på dagtid och på kvällarna.

Mid Sweden 365 ski tunnel Gällö Revsund

Skidåkning kan vara en unik upplevelse, och det är verkligen här, i världens längsta skitunnel i ett berg, MidSweden365.

Den goda nyheten är – den här aktiviteten kan du göra året runt. Banan är byggd i konstgjorda grottor under berget på Mickelbacken. Banan har samma temperatur året runt, så du kan öva på alla delar av skidskytte när som helst på året! Vill du börja med att förbereda dig för Vasaloppet? MidSweden365 gör det möjligt! Vi har även rabatt på liftkort eller rum om du bokar via oss. Du kan läsa mer om det här.

Intressant fakta om Gällö:

Mitt i byn ligger Hembygdsgården, som en gång var ett tingshus, med fängelsehålan kvar i källaren. Platsen är öppen för besökare mest på sommaren eller på begäran. Bara några steg längre ner på vägen når du den lokala ICA. Det är värt att nämna, för det har en stor sektion med bara snyggt av producerad mat och dryck. Du kan få allt från ost, genom pålägg till bakverk och honung.

Revsun Bräcke Kommun Sverige

Revsund – ligger på en kulle med utsikt över Revsundsjön, hus till öl, bageri och gamla bilar.

I Revsund finns en kyrka med sten kvar från 1100-talet. Byggnaden innehåller flera värdefulla medeltida föremål, inklusive ett triumfkors som en gång skulle ha använts i församlingsprocessioner, bilder av Sankt Olav och Jungfru Maria som tros vara 1600-talet och en bild av St. från femtonde. Den vackert snidade predikstolen daterad i mitten av 1600-talet är verkligen värt att se. Och om du är här runt julen, missa inte konserterna!
Längre bort i byn hittar du Lodge, där den plöjs på sjön för en trevlig åktur på skridskor. Det är också en plats för små konserter, familjeevenemang och lantlig Julbord, tillagad av lokala råvaror. Inte mindre finns två bryggerier i denna lilla by med vacker utsikt över sjön. På Bakgården finns ett picknickbryggeri och bageri. Revsunds Brewery grundades 2016 och har flest öl på sin meny. Deras provsmakningsplats ligger dock i Pilgrimstad.

Brattby Torpet Bräcke Jämtland Nostalgia Museum Revsun Gällö

Kör lite längre så ser du en skylt som pionerar till Brattby Torpet.

Låt inte den lilla vägen uppför backen in i skogen missleda dig och tycker att det inte är något speciellt. Tvärtom leder den vägen till allt för det nostalgiska med sitt historiska land och Götas kafé. Du hittar ett brett urval av gamla lantbruksutrustning och maskiner, helikoptrar och platser, bilar och bussar – alla som du kan hoppa in i! På dörrmuseet kan du också se mycket återskapade interiörer från 60-talet, lyssna på rockabilly-musik, granska flera samlingar av föremål från 40-, 50-, 60- och 70-talet. Brattby Torpet , Brattbyn, 840 50 Revsund.

Som ett körsbär på toppen, om du går längre kommer du till Sveriges minsta museum – Strömmuseét.
1998 tillträdde den nuvarande guvernören för länet Kristina Persson museet vid Herrevadsströmmen.  Det är verkligen otroligt hur mycket historia kan passa på bara 8 kvadratmeter! ”Vi har haft gott om besökare, cirka 500 – 600 årligen. Vi har ju också ett bra fiske som tillsammans med museet lockar. Först ett besök i museet, sedan en upptäcktsfärd efter strömmen är att rekommendera. Kanske hittar du lämningar från forna tider ” läser vi i en OP-artikel. Är du nyfiken på att veta mer? Läs hela artikeln här.